Na telefononi +48 790 360 718

Home / FUSHAT / SHOFERËT

PSE DUHET TË KONVERTOHET MAKINA JUAJ
NË AUTOGAS?

Avantazhet e konvertimi të makinës në autogas janë të panumërta. Në varësi të shtetit, ku do ngitet makina, është gjithmonë një ide e mirë të përshtasni një sistem cng ose lpg. Pse? Sepse autogas do i’u ndihmojë të kurseni në shpenzimet karburantit, nuk do të ndikojë në motorrin e makinës dhe është e sigurtë.

SIGURIA

SIGURIA

EKONOMIA

EKONOMIA

BESUESHMËRIA

BESUESHMËRIA

KOMPLEKSITETI

KOMPLEKSITETI

KONFIGURONI INTALIMIN E AUTOGAS PËR MAKINËN TUAJ

Doni të dini më tepër?

Shpejtësi jo e barabartë e motorrit – çfarë të bëj?

Ngarja e makinës me LPG ose CNG zakonisht lidhet me kursime të mëdha, jo vetëm për kuletën por edhe për mjedisin. Fatkeqsisht shoferët duhet të kenë në mendje se ka më shumëkomponentë që mund të prishen. Për sa i përket auto gas, disa shoferë ankohen për operim jo të...

read more

Makin e re me sistem autogas të gatshëm – a ia vlen?

Prodhuesit e makinave po iu ofrojnë gjithmonë e më tepër gas të instaluar në makinat e tyre. Në këtë artikull ju do të kuptoni se cilat janë avantazhet më të medha të këtyre instalacioneve dhe patjetër a ia vlen apo jo. Avantazhet më të mëdha të sistemit me gaz të...

read more

Instalacion autogas I gjeneratës së dytë

Kur vjen puna për instalacione të gjeneratës së dytë, principet e operimit të tyre janë të ngjashme me ato të gjeneratës së parë. Diferenca e dukshme, mund tëshihet në përdorimin e dizajnit dhe elektronikës, meqë gjenerat e dytë e sistemit nuk mund të aplikohet tek...

read more

Pyetje

të shpeshta

Nëse nuk gjeni përgjigjen për pyetjen tuaj, ju lutem na kontaktoni.

Si të kontrolloni nëse makina uaj ështëe përshtatahsme për të instaluar autogas?

Instalimi Autogas mund të përshtatet pothuajse në të gjitha makinat. Opsioni më i mirë është të përdorni konfiguruesin që gjendet ne faqen tonë web dhe të kërkoni për një model të caktuar.

A ëshë i sigurtë instalimi i autogas?

Shumë shoferë kanë frikë se instalimi Autogas mund të shpërtheje gjatë një aksidenti me makinë. Ky shqetësim nuk është i justifikuar dhe rreziku i ndonjë shpërthimi është i papërfillshëm përpara serbatotëve normal.

Për sa mund të zgjasë një instalacion autogas?

Secili komponent i instalacionit autogas ka nevojë të kontrollohet rregullisht. Gjithashtu ia vlen të mbahet mend se serbatorët e LPG duhet të riçertifikohen ose nderrohen. Pasi këto miëmbajtje ndiqen në mënyrën e duhur, instalimi autogas mund të zgjas sa vet makina.

Cilin instalim autogas duhet zgjedhur - më të lirin apo të shtrenjtin?

Nuk ka përgjigje të thjeshtë për këtë pyetje. Më e rëndësishmja është të zgjidhet sistemi, që i përshtatet më mirë makinës specifike. Për të patur një ide përdorni konfiguruesin që gjendet në faqen tonë web. Vendimi për të investuar apo jo në instalimin duhet të merret pasi të konsultoheni me sevisin dhe të konfrontoni pritshmëritë e shoferit. Ka gjithmonë kompromise mes çmimit dhe efektivitetit të sistemit autogas.

Sa shpesh duhet kontrolluar instalimi autogas?

Për t’iu përgjigjur pyetjes si fillim duhet të përmendet se çdo 7 000 kilometra çdo shofer me sistemin autogas duhet të ndryshojë filtrin. Do të ishte një moment i mirë për të rishikuar të gjithë instalimin. Rekomandohet të bëhet çdo 7 000 km, pavarësisht faktit se disa mekanikë makinash rekomandojnëtë prisni deri në 20 000. Ne ju këshillojmë t’a bëni çdo 7 000.

A ju shpërblen instalimi autogas?

Herët a vonë instalimi autogas ju shpërblen. Varet nga sa ju keni ndër mend të mbani makinën dhe sa keni ndër mend t’a ngisni. Në seksionin e dijeve bazë ju do të gjeni disa artikuj interesantë rreth kësaj teme, ndaj ju rekomandojmë t’a vizitoni përmë tepër informacion.

A është e vërtetë, se instalimi autogas e shkatërron motorrin e makinës?

Autogas nuk e shkatërron motorrin e makinës – instalimi i gabuar ose parregullsitë e bëjnë këtë. Ndaj shoferët duhet të mbajnë mend se më e rëndësishmja është që të intstalojnë sistemin autogas në servise të besuara dhe me eksperiencë.

GAZETA

REGJISTROHUNI NË GAZETË